Przepisów od Was nadal brak. Zamieszczam zatem moje.
There is no recepies from You. I present You mine.
Pstrąg pieczony w warzywach.
Trout from oven or grill with vegetables.
Składniki:
- pstrąg bez głowy, wypatroszony
- warzywa: seler naciowy, por, pietruszka, natka pietruszki, marchewka lub coś innego, co macie pod ręką
- sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Pstrąga myjemy, wycieramy, następnie nacieramy solą i pieprzem. Zostawiamy na 30 min w chłodnym miejscu. W tym czasie myjemy i kroimy warzywa. Umieszczamy warzywa w rybie i skrapiany oliwa z oliwek, zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 1 h. Zachęcam do wypróbowania na grillu:D
Zupa kremowa z brokułów z serem typu lazur.
Z racji braku czasu, użyłam gotową kostkę rosołową - a fe!- ale możne ugotowac lekki wywar rosołowy.
Składniki:
- brokuły, mrożone lub świeże
- włoszczyzna - 3 duże marchewki, pietruszka, por, seler, natka pietruszki
- sól, pieprz, curry, ostra papryka
- śmietana 18%
- ser pleśniowy typu lazur
Wrzucamy wszystko i gotujemy wywar. Kiedy warzywa zmiękną miksujemy wszystko na jednolitą masę. Wlewamy na talerz, na środek układamy 2 łyżki śmietany i posypujemy pokruszonym serem.
Smacznego!!!
Czy ja jakiś post przegapiłam, gdzie piszesz żeby Ci wysyłać przepisy?
OdpowiedzUsuńNo tak, na końcu postu : never was on a diet:)
UsuńBuźka!!
smakowite kaski :)
OdpowiedzUsuńhmmm, ja niestety nie bardzo mam się czym dzielić - moja kuchnia niestety nie jest specjalnie zdrowa ani dietetyczna :P. To co najbardziej chyba podpada pod zdrowe - to kurczak w jogurcie. Przepis wygrzebał Luby - był z tyłu opakowania Przyprawy Staropolskiej Kamisa :D
OdpowiedzUsuńBierze się cyc kurzy, kroi w kostkę, wrzuca w miskę zalewa jogurtem naturalnym albo greckim i dodaje 4 łyżeczki ww. przyprawy i zostawia to w lodówce na minimum 2 godziny. Po dwóch godzinach dodaje się łyżkę masła i gotuje - aż się kurak ugotuje i odparuje wedle uznania. Przed końcem gotowania można dodać groszek. Do tego ryz i jest pycha :D
Dziekuję zostanie na pewno wypróbowane:D
Usuńbtw. dopytałam Lubego - który jest specjalistą od kuraka :D i najpierw dusi się 15 minut pod przykryciem (na niewielkim ogniu), a potem odparowuje wedle uznania :)
Usuń