środa, 20 lipca 2011

Fotka i przepis



Jak zwykle był to szybki przepis z głowy:)

- 0,5 kg mąki przennej
- 4 jajka
- pół kostki drożdży
- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- cukier waniliowy
- pół kostki margaryny
- owoce

Wymieszac drożdze z całymi jajkami , podgrzac mleko z cukrem pudrem. Całośc wymieszac z mąką. Wyrobic na gładką masę. Potem dodac rozpuszccony tłuszcz i dalej wyrabiac. Formowac małe kulki na papierze do pieczenia, lekko je rozgniatając. położyc owoce.
Kruszankę zrobiłam z cukru trzcinowego - pół szklanki, 5 łyżek mąki i pół kostki rozpuszczonego masła. Piekarnik nagrzany do 200 stopni, piec 20 min, aż się zarumienią:)
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...